NääsPeksi 2001 – Tarina


 

Theban kuningas Laios saattaa olla 180 cm mulkku, mutta kuningatar Iokaste turvautuu kuitenkin hedelmällisyyshoito Womb Raideriin saadakseen lapsen – alituiset yritykset kun haittaavat pahasti shoppailua. Tästä suivaantuneena Zeus ja Afrodite langettavat lapsen päälle kirouksen: hän tappaa isänsä ja nai äitinsä. Laios ja Iokaste saavat tietää asiasta vasta Apollon tulkin Oraakkelin ennustuksesta, joka saa Laioksen ja kännisen Iokasten hylkäämään perillisensä vuorille. Hylätyn lapsen löytävät Korhintin kuningas Otto I ja hänen kuvankaunis puolisonsa Otto II. He ristivät ”ei sittenkään niin pienen” lapsen Oidipukseksi ja kasvattavat hänet pojakseen.

Korhintin hovissa on käytävä, muttei kaappeja. Hovin juhlissa todellisen luonteensa näyttävät ja löytävät niin akateemikot kuin atleetitkin, ja gummiseta Leopold jakaa kukkia. Oraakkeli tunnistaa Oidipuksen ja kertoo hänelle ennustuksesta. Todellisesta taustastaan tietämättömänä Oidipus pelkää Otto-vanhempiensa puolesta ja jättää Korhintin. Maantiellä Zeus heittelee hänen ylleen salamia, voltteja, melkeinpä Legendaakin ja lopuksi leijat Helsingin yllä. Suurempi vastus on kuitenkin kuningas Laioksesta, joka ei tahdo väistää Oidipusta tiellä. Taistelun aikana Laios ymmärtää kohtalonsa, joka on kuolla pojan kädestä. Vaan työ jää puolitiehen.

Seuraavaksi Oidipus mittelee voimiaan SSfinksin kanssa. Natsipöllö on listinyt jo Xenan ja Leopoldin, mutta kas kummaa, Oidipus osaakin tavata Schwarzeneggerin ja SSfinksi on ein loser. Voittajana Oidipus viedään Thebaan, jossa surraan kuningas Laioksen kuolemaa. Demokratia puhuu: kuningatar Iokaste kieltäytyy naimasta sankaria. Zeuksen suostuteltua Iokastea ja Afroditen vähän valistettua Oidipusta heteromeiningeistä pari kuitenkin päätyy avioliiton satamaan.

Jumalat juonivat polttareissa ja häissä, Hera jähmettää häätunnelman antaakseen Oidipukselle tilaisuuden puhua vielä kerran isänsä kanssa. Apollo varastaa hobitilta sormuksen, mutta mikään ei auta: Zeus ja Afrodite saavat kuin saavatkin tahtonsa läpi ja liitto solmitaan. Sen kummemmin rakkautta tai pornoa ei ole kuitenkaan tiedossa, vaan Oidipus julistaa suhteeseen selibaatin ja maahan kieltolain Iokasten suureksi pettymykseksi.