NääsPeksi 1999 kevät: Hamlet

Hamlet on kaikkien aikojen ensimmäinen NääsPeksin raina.

Prinssi Hamletilla ei mene hyvin. Isä on kuollut, äiti mennyt naimisiin isän veljen kanssa ja rahat ovat loppu, kun ryyppyreissu Wittenbergiin parhaan kaverin Horation kanssa hieman venähti. Kaiken päälle kuningasvainaa ei malta maata haudassaan, vaan palaa kertomaan pojalleen, että hänen luonnolliseksi luultu kuolemansa olikin setä Claudiuksen aikaansaannosta ja sitä paitsi taivaasta ovat kaikki kivat lakanat lopussa. Murhan keinoin Claudius on uinut valtaistuimelle ja kuningatar Gertruden liiveihin – tai niinhän sitä luulisi. Gertruden makuuhuoneessa peuhaavat kuitenkin aivan jotkut muut.

Velhon ja teletappisotilaiden pyörittäessä hovia valtakuntaa pyörittää pääministeri Polonius, tai pikemminkin hänen määrätietoinen vaimonsa Pirjo. Pariskunnan lapsista vanhempi on puolimusta siiamilaiskaksonen Laertes, ja nuorempaan, ihanaan Ofeliaan, on Hamlet iskenyt silmänsä, vaikka hieman vielä arpookin suuntauksensa kanssa. Kunhan ei arpoisi kauaa: sekä Horatio että Ofelia kun huomaavat kerrasta Nokian prinssin Iso-Jorman, joka on vähintään metrinen.

Claudius ja Hamlet yrittävät päästä eroon toisistaan Gertrudea loukkaamatta, mutta jalkoihin jää Polonius, joka kuolee Ikean rumien verhojen vuoksi. Isän kuolema järkyttää Ofelian, joka tappaa itsensä kurkkupastilliin tukehtumalla. Laertes haluaa kostaa isänsä ja siskonsa kohtalon, joten hän haastaa Hamletin kisaan: ensin kokeillaan kalevalan runomittaa, mutta pian vaihdetaan miesten lajiin eli formuloihin. Formulan seinäänajossa kuolee Laertes, varikolla Claudiuksen Red Bull antaa siivet Hamletin ohella myös Gertrudelle, eikä Claudius itsekään henkeään saa pitää. Uutta Hervantaa jäävät perustamaan vain Horatio ja Iso-Jorma.

NääsPeksi