« Takaisin

Hae NääsPpeksin sanoittajaksi! // Apply to be a lyricist in NääsPeksi. Requires fluent Finnish

Haluatko kirjoittaa lyriikkaa kaikkien aikojen parhaaseen rainaan?! Nyt tarjoutuu mahdollisuus hakea NääsPeksin sanoitustiimiin ja räjäyttää pankki dynamiittisilla laineilla!

NääsPeksin sanoitustiimissä sanoitamme näyttelijöille ja bändille kappaleita, jotka vievät eteenpäin näytelmän juonta ja viestivät laulavan hahmon tunnetiloja. Sanoittaessa on tärkeää huomioida sanojen laulettavuus ja istuvuus valittuun kappaleeseen, joten jonkinasteinen rytmitaju ja kielen ymmärrys katsotaan toki eduksi terävän kynänkärjen lisäksi.

Pääset osallistumaan parhaaseen meininkiin, tarinankerrontaan ja verbaaliseen venyttelyyn. Rainan sanoitukset tehdään yksin/pareittain mahdollisuuksien mukaan riippuen kunkin toiveista. Rupeamaan on tarjolla ohjeita, tukea ja palautetta.

Rainan kappaleiden määrän vuoksi sanoittajaksi haetaan ennakkotehtävällä. Tehtäväteksteissä arvostan kekseliäisyyttä, nokkelaa sanaston käyttöä ja alkuperäisteoksen tavumäärissä pysymistä.

Sanoituksen ennakkotehtävänä tänä vuonna on valita alla olevasta listasta kaksi kappaletta ja sanoittaa ne osin uudelleen.
1) yksi kappale ensimmäiseen kertosäkeeseen asti sekä
2) jostakin muusta kappaleesta kertosäe tai säkeistö
Mikäli luovuuden puuska iskee, saa sanoittaa molemmat kappaleet vaikka kokonaan.
Aihevaihtoehtoja saa tulkita hyvin vapaasti.

Kappaleet:

Lordi – Hard Rock Hallelujah
Cheek – Timantit on ikuisia
Käärijä – Cha cha cha
Britney Spears – Toxic
Marko Haavisto Paha vaanii

Aihevaihtoehdot:

Epätavalliset hautajaiset
Avaruusoopperan kummitus
Päiväni muumina
Tätien sota
Frontside Collie

Valmiit tekstit tulee lähettää 30.8. mennessä sähköpostiin pyry.qvick@hotmail.com. Kerrothan viestissä myös hiukan itsestäsi sekä mitkä kappaleet valitsit ja mistä aiheista kirjoitit.

Tiimin ensimmäinen tapaaminen on jo torstaina 31.8., joten toivon mukaan valitut pääsevät tuolloin paikalle!

NääsPeksi