« Takaisin

Hae NääsPeksin sanoittajaksi

Sykkiikö sinulla kultainen runosuoni? Asuuko sisälläsi jossain runoilija Olkiluoto, jota et halua enää vaientaa? Koetko kuunnellessasi suomalaista iskelmää, että maailma on menettänyt sinussa lyyrisen oivaltajan ja näkijän? Ovatko kirahvit mukavia eläimiä ja haluaisitko olla niiden kanssa tekemisissä? Jos vastasit edellä mainittuihin kysymyksiin kyllä, tulee sinun hakea NääsPeksin sanoitustiimiin.
NääsPeksin sanoituksessa sanoitamme näyttelijöille laulettavaksi kappaleita niin, että ne vievät eteenpäin näytelmän juonta ja viestivät laulavan hahmon tunnetiloja. Sanoittaessa on tärkeää huomioida sanojen laulettavuus ja istuvuus valittuun kappaleeseen, joten jonkinasteinen rytmitaju ja kielen ymmärrys katsotaan toki eduksi. Tiimiin etsin motivoituneita, kuplivia, verbaalisesti ja rytmisesti lahjakkaita, ja hauskoja tyyppejä, jotka pitävät lyriikoista ja haluavat tuottaa niitä myös itse. Miltä kuulostaisi luoda tulevalle vuodelle uusia korvamatoja, jotka jatkavat sellaisten klassikkolainien kuin esim. “Kyykistykää”, “Kohta räjähtää”, “Oolantiin seilataan” ja “Ruunalla sotiin” perimää?
Sanoituksen ennakkotehtävänä on valita alla olevista kappaleista kaksi ja sanoittaa uudelleen a) yksi kappale ensimmäiseen kertosäkeeseen asti ja b) jostakin muusta kappaleesta kertosäe tai säkeistö eri aiheesta kuin a-kohdan kappale; jos luovuuden puuska iskee, saa sanoittaa molemmat kappaleet vaikka kokonaan. Olkaa luovia ja yllättäkää minut, jotta voin koota vuoden 2020 rainaa varten mitä parahimman ja lumoavimman sanoitustiimin.
Kappaleet:
1. Stratovarius – Hunting High And Low
2. Indica – Ikuinen virta
3. Amy Winehouse – Rehab
4. Britney Spears – Oops!… I Did It Again
5. Mötley Crüe – Kickstart My Heart
6. Rage Against The Machine – Renegades Of Funk
7. Abba – Waterloo
Aihevaihtoehdot:
1. Löysin elämäni parhaan marja-apajan
2. Eksyin Muumimaassa äidistä
3. Päädyin maailman viimeiseen kapakkaan
4. Palasin Itä-Helsingistä täysin muuttuneena
Valmiit tekstit tulee lähettää 27.8. mennessä sähköpostiin miikka.sarana@gmail.com; kerrothan viestissä myös hiukan itsestäsi sekä mitkä kappaleet valitsit ja mistä aiheista kirjoitit.
P.S. valitun tähtikaartin kanssa tulemme tapaamaan rennoissa merkeissä heti 31.8. iltapäivästä, joten kyseinen pvm kannattaa varauksella kalenteriin merkkailla.
Säkenöivin terveisin, tämän vuoden sanoituspomo Miikka

NääsPeksi