« Takaisin

Hae NääsPeksin 2022 sanoittajaksi!

Sykkiikö sinulla kultainen runosuoni? Asuuko sisälläsi jossain runoilija Leskinen, Södergran, Saarikoski tai peräti Olkiluoto, jota et halua enää vaientaa? Koetko kuunnellessasi suomalaista iskelmää, että maailma on menettänyt sinussa lyyrisen oivaltajan ja näkijän? Ovatko kirahvit mukavia eläimiä?
Jos vastasit joihinkin edellä mainittuista kysymyksistä kyllä, tulee sinun hakea NääsPeksin sanoitustiimiin.
NääsPeksin sanoitustiimissä sanoitamme näyttelijöille ja bändille laulettavaksi kappaleita niin, että ne vievät eteenpäin näytelmän juonta ja viestivät laulavan hahmon tunnetiloja. Sanoittaessa on tärkeää huomioida sanojen laulettavuus ja istuvuus valittuun kappaleeseen, joten jonkinasteinen rytmitaju ja kielen ymmärrys katsotaan toki eduksi. Tiimiin etsin motivoituneita, kuplivia, verbaalisesti ja rytmisesti lahjakkaita, ja hauskoja tyyppejä, jotka pitävät lyriikoista ja haluavat tuottaa niitä myös itse. Mille kuulostaisi luoda tulevalle vuodelle uusia korvamatoja, jotka jatkavat sellaisten klassikkofraasien kuin esim. “Kyykistykää”, “Kohta räjähtää”, “Oolantiin seilataan”, “Ruunalla sotiin”, “Liittokotka iskee taas” ja “Minä olen iskussa” perimää?

Sanoituksen ennakkotehtävänä tänä vuonna on valita alla olevasta listasta kaksi kappaletta ja sanoittaa uudelleen a) yksi kappale ensimmäiseen kertosäkeeseen asti ja b) jostakin muusta kappaleesta kertosäe tai säkeistö eri aiheesta kuin a-kohdan kappale; jos luovuuden puuska iskee, saa sanoittaa molemmat kappaleet vaikka kokonaan. Aihevaihtoehdot ovat myös listattuna alas.
HUOM! Jokaisen hakijan tulee kirjoittaa toinen kappale aihevaihtoehdolla 1. Olkaa luovia ja yllättäkää minut, jotta voin koota vuoden 2022 rainaa varten mitä parahimman ja lumoavimman sanoitustiimin.

Kappaleet:

 1. Toto – Hold The Line
 2. John Denver – Country Roads
 3. Elastinen – Anna soida
 4. Haloo Helsinki – Lady Domina
 5. Nightwish – The Phantom Of The Opera
 6. Fool’s Garden – Lemon Tree

Aihevaihtoehdot:

 1. Laulun minä katsoo bussin ikkunasta ulos (tästä skenaariosta lähdette, ja voitte viedä sitä ihan siihen suuntaan mihin haluatte)
 2. Kirjakaupassa ei ole mielenkiintoisia kirjoja
 3. Ensimmäinen Ikea-reissu
 4. Isä alkoi polttaa jouluna juhannuskokkoa
 5. Hirvi tuli Flow Festivalille

Valmiit tekstit tulee lähettää 31.8. mennessä sähköpostiin miikka.sarana@gmail.com; kerrothan viestissä myös hiukan itsestäsi sekä mitkä kappaleet valitsit ja mistä aiheista kirjoitit.

Säkenöivin ja odottunein terveisin, tämän vuoden sanoituspomo Miikka.

NääsPeksi